Стероиди: Какво употребяват професионалните бодибилдъри – Истината!

0

Какво трябва да знаете?
Един професионален бодибилдър може да похарчи между 8 000$ и 20 000$ за 16 седмичен подготвителен цикъл.
Повечето професионални състезатели се наблюдават от специализирани лекари, които са наясно, какви медикаменти, в какви дози и кога да употребяват.
Повечето здравословни проблеми и смъртни случаи в бодибилдинга, се дължат не на употребата на стероиди, а по-скоро на злоупотребата с тях. Основните медикаменти, причинители на проблеми са диуретиците и инсулина.
Тази статия описва един стероиден цикъл, предвиден за професионален бодибилдър. Не го тествайте върху себе си в никакъв случай.
Истината
Помните ли онези разгорещени спорове, които всички сме водили като деца относно WWE борбата е истинска? Подобни са и споровете, на които можете да станете свидетели в повечето фитнес зали, относно дали шампионите по културизъм използват стероиди и други забранени медикаменти или не.

Реално нямаме правото да обвиняваме когото и да било. В списанията никога не се е говорило и не се говори за стероиди. Нито един състезател, на който се задава въпрос свързан с тази тематика не би отговорил честно. По-скоро би сменил темата на разговора, най-често към хранителните добавки, чиято марка е и негов спонсор. Това си остава голямата тайна в този спорт, а в същото време повечето хора прозират истината зад всичко това.
Макар напоследък да има напредък относно тази сфера, отново има много неясности и неточности в информацията, свързана с употребата на стероиди от професионалистите, аматьорите и „натуралните” бодибилдъри.
Колко натурален е натуралния бодибилдър?
В голяма степен заблудата свързана с употребата на стероиди се дължи на слухове и непотвърдена информация, до която можете да стигнете изключително лесно в интернет или ако се допитате до някой фитнес „гуру”, предоставящ невярна информация.
Именно поради тази причина, създаваме тази статия – да се предостави информация, която да изясни и разбули мъглата относно истинските цикли на професионалните бодибилдъри и първенците измежду аматьорите.
Да надникнем и зад завесите
Първо, да поговорим за здравето. Да то е на първо място. Нас ни интересува нашето здраве. Поне повечето от нас. Перфектната диета и суплементация играе огромна роля, в запазване нашето здраве по време на цикъл. Ако се храним зле и пренебрегваме здравето си, на сцената също ще изглеждаме зле. Има логика, нали?
Обикновено е хубаво да се прави почивка всяка година. Да се вземат предпазни мерки и да се уверим, че всичко е наред, що се отнася до нашето здраве. През цялата година, в и извън цикъл, следва да се вземат периодични кръвни тестове, за да сме сигурни, че всичко е в нормални граници.
С частните лекари е лесно. Заплащате, за това, което Ви интересува, без да има въпроси от другата страна. Веднъж след като сте изградили връзка с вашия лекар, можете да бъдете напълно откровени, относно какво точно правите. Следователно ще имате възможността да бъдете наблюдавани от специалист по време на цикъла.
Повечето от най-известните бодибилдъри имат лекари, на които са се доверили и работят заедно от дълго време. С времето, рано или късно са попаднали на лекар, който разбира какво прави и работи за тях, а не срещу тях.
Бедствието
Това, което е довело до наистина сериозни здравословни проблеми при не малко бодибилдъри е комбинираната употреба на стероиди с наркотици или болкоуспокояващи със същия ефект. При това, употребявани с цел забавление – Рецепта за бедствие! Генетичния фактор също оказва влияние относно болестите, към които всеки от нас е предразположен да развие, но тези заболявания биха се развили и без употребата на стероиди.Без значение стероид, наркотик, лекарство или какъвто и да било медикамент представлява риск за здравето, ако се злоупотребява с него. Най-голям риск за професионалните състезатели по културизъм представляват диуретиците. Колкото повече вдигате нивото и се доближавате до това на професионалистите, толкова по-уязвимо става вашето тяло във всеки един аспект.
Факт е че много хора приемат диуретици с цел регулиране на кръвното налягане и това не води до никакви проблеми. Те настъпват, едва когато е налице злоупотреба или свръхупотреба преди състезание.
Инсилинът е изключително опасен, ако човекът, решил да го употребява е недостатъчно образован. А тези хора не са никак малко. По-лошото в случая е че същите тези хора обичат и да дават съвети на други, също така незапознати и недостатъчно образовани в сферата. Отново бедсвието е на лице. Получава се ефекта на доминото. Грешната информация е застрашаваща за здравето на всеки един от нас.
Ако употребявате инсулин в по-продължителен период от време и не спазвате определените протоколи, последиците за Вас могат да бъдат фатални. Ако незнаете какво правите и приемете твърде голямо количество, на практика умирате. Но отново повтарям, проблемът не е в инсулина, а в липсата на знания на човека, решил да го употребява.
Бодибилдъри „умрели от употреба на стероиди”
Това не се случва. Това е погрешно схващане и просто не е истина.
Медиите обожават да преувеличават информацията и да заклеймяват стероидите като директно хвърлят цялата вина върху тях, без да има каквото и да било проучване и разследване на ситуацията. Хората, които пишат подобни статии рядко, да не кажем никога нямат образование или познания в този спорт. Вероятно не са и тренирали за повече от месец или година. Да не говорим за спазването на хранителен режим. А какво се отнася за стероиди – те най-вероятно никога не са тествали върху себе си какво е това и как действа. В крайна сметка е нужно да се извади неоспоримо доказателство, че смъртта се дължи на стероидите.
Цикъл на един професионален бодибилдър
Е, какво употребява един професионалист? По колко? Сега ще ви кажем!
Искам да Ви напомним, че информацията не е „Как да?” или рецепта, която да копирате и тествате върху себе си. Това е просто обективен поглед върху това, какво употребяват професионалистите. За това ние Ви съветваме, да гледате на тази статия, като интересно и образователно четиво, а не наръчник за употреба на стероиди. Всеки готов стероиден цикъл е изготвен специално за определен човек, като са взети под внимание неговите лични физиологически данни и състояние. Цикъла търпи промени, в зависимост от целите, които се гонят.
Източник: t-nation.com
Превод: Мартин Димитров

Share This Post
Categories:
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Добави Коментар