Ползите от Omega 3

1

Напоследък Омега-3 ЕМК мастните киселини станаха много популярни сред спортуващите. Основна причина за това е ролята им в регулирането на имунитета, подобряването на инсулиновата чувствителност и намаляне на възпаленията. Системният и тежък спорт отслабва имунната система, а недостатъчният прием на омега 3 или омега 6 есенциални мастни киселини е сигурна бомба със закъснител.
Омега 3 ЕМК имат следните функции:
Участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани;
Заедно с омега 6 ЕМК регулират имунната система и гарантират безпроблемното протичане на функциите и.
Служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникация между клетките на нервната система.
Мазнините са също толкова важен макронутриент, колкото въглехидратите и белтъчините. Тялото ни има особена нужда от есенциални мастни киселини – това са Омега 3 ЕМК и Омега 6 ЕМК. Омега-3 ЕМК са изключително важни за организма, тъй като взимат участие в много биохимични реакции, а организмът ни няма способността да ги синтезира (произвежда). Затова е добре да добавите този суплемент към вашият стак от хранителни добавки.
Този чудесен суплемент има редица позитиви за тялото. Не само ,че може да ви помогне в загубата на мазнини чрез подобряване на инсулиновата чувстителност, но и приет с храната засилва термичния и ефект /тоест с присъствието на омега 3 ще изгорите повече калории, за да я усвоите /.
Предотвратяват появата на болести като:
Диабет
Алцхаймер
Артрит
Потискат болките при хора страдащи от ревматоидни артрити
Разреждат кръвта и намаля риска от тромби
Намалят лошия холестерол и нивата на триглицериди в кръвта
Стимулират производството на растежен хормон, като по този начин подбуждат мускулния растеж
Омега-3 ЕМК потискат определени молекули, които водят до възпаление и в резултат до кожни проблеми като акне.Също така е важно да добавим и че редуцират и излишният естроген, който придава по-подпухнал външен вид при доста атлети. Те улесняват използването на захарите от организма, като подпомагат проникването им в мускулните клетки, където става тяхното изгаряне. Омега-3 ЕМК са и основен градивен материал за някои хормони, които противостоят на диабета и затлъстяването.
Прием на Омега 3:
Много малко от нас си набавят нужното количество от тези ценни мастни киселини – за жените 2 г/ден, при мъжете – 2,5-3 г/ден. Затова Ви препоръчваме да добавите по 3-4 софт гела от чудесния молекулярно-дестилиран продукт на „Now Foods Омега 3” или 2-3 софтгела от „Now foods ultra Оmega 3”. Също така не е проблем да си закупите и рибено масло от най-близката аптека. Във всяка една можете да намерите разфасовки от по 100 меки капсули на цена 10-15 лв.
Много е важно да добавим, че успоредната консумация на антиоксиданти и Омега-3 ЕМК взаимно отслабват ефективността си. Оставете няколко часа интервал между приема им. Приемайте Омега-3 ЕМК с храна, без значение дали е сутрин, обед или вечер. Стремете се да имате поне 4-5 гр. рибено масло в менюто си дневно.
Омега-3 ЕМК масните киселини се срещат и в доста мазни риби като сьомга, скумрия, херинга, пъстървата. Също така ги има в яйцата, в ядките и във всички студено пресовани олиа. Ако рядко консумирате тези храни, е препоръчително да добавите прием на Омега-3 ЕМК от хранителна добавка.

Автор:Тихомир Драгомиров

Share This Post
Categories:
Tags: , , , , , , , , , ,

1 Comment

  •  
    Благодаря

    25.03.2015 at 14:13

    Благодаря ви за статията.Има толкова много допълнителни добавки, които можем да поема заедно с храната, така, че нашето тяло да се чувства по – добре и заредено с положителна енергия.Но малко от нас се интересуват. До сега само бях чувала за Омега 3, но виждам че влияе изключително на нас.Разбира се винаги съм смятала, че тези неща е добре да обсъдим с личният си лекар.Дано да ни пишете пак.Тези ценни мастни кисели ако не си ги набавяме ще имаме проблеми, с които се сблъсках на скоро и сега ход по лекари.

Добави Коментар

Web Analytics