Ползите от практикуването на Силова Йога

1

Здравейте мили дами! Постоянно получавам запитвания относно практикуването на силова йога и ползите от нея. В нашето видео по-рано споделих част от тренировката , която практикуваме в Пулс Фитнес и комбинирането на йогалатес с фитнес. В днешната статия ще обърна по-голямо внимание на различните особености на йогата и ефектът от нея след по-продължително практикуване.

Самото име силова йога говори достатъчно. Това е един от няколкото стила йога, които натоварват цялото тяло и повишават умствената стабилност и концентрация.Силовата йога изисква много, за да можете да и се насладите изцяло, но въпреки това тя е много широко разпространена и продължава да печели популярност с много бързи темпове. Ето някои от ползите, които ще имате, ако започнете да практикувате Силова йога:
• Увеличава вашата сила, издръжливост и гъвкавост.
• Подобрява способността ви да се съсредоточите.
• Това е чудесен начин да се освободите от тревожността и напрежението.
• Тонизира по невероятен начин тялото ви.
• Добър начин да се отървете от вредните токсини, посредством потта.
• Чудесно средство за тренировка на спортисти.
• Подобрява възможностите на хората в спортове, като колоездене, голф, футбол и плуване.
И сега идва ред на по-интересната част . Предоставям ви няколко факта,които са доказан ефект след практикуването на силова йога от женската аудитория :

Супер фитнес – Пранаяма (дихателни техники) помагат за балансираното отпускане на сетивата. Всички мускулни групи на тялото се раздвижват и се натоварват достатъчно, за да се поддържа идеалната им форма.

Вталяване – Йогата кара килограмите да се топят без да е необходимо гладуване или нездравословно претоварване със спорт или недай си Боже медикаменти. За отслабването помагат поздравите към Слънцето и Капал Бати пранаяма. С течение на времето тялото само започва да подсказва кои храни иска и кои трябва да бъдат избягвани, защото му влияят зле. Точно в това се състои адекватното поддържане на здравословно тегло.

Погребване на стреса – асаните и пранаяма помагат на тялото и ума да се освободят от стреса. Нужни са само няколко минути медитация и пълно концентриране върху насладата от практикуването на йога.
Покой – За да се постигне обаче е нужна пълна изолация от градския шум за поне 5 минути.Здрава имунна система и други

И да обобщим -Посредством Силовата йога човек може да постигне единство, тъй като свързва тялото, ума и духа си на много по-дълбоко ниво.
Превод: Ралица Ламбова

Share This Post
Categories:
Tags: , , , , ,

1 Comment

  •  
    Кимбата

    25.04.2016 at 12:49

    Защо се обръщате само към дамите???

Добави Коментар