Стероидният треньор част-2

2

Нека да обърнем внимание и на нежната половинка. Напоследък интересът на жените към състезанията за красиво тяло значително нараства. Убедени сме, че имате и не малко състезателки, които подготвяте. Изумителна е физиката, която те демонстрират на сцената. Предполага се, обаче че жените би следвало да демонстрират по-нежна и по-мека физика, логична за жената бодибилдър.
-През последните години жените започнаха да стават по-големи и по-плътни отново. Но не забравяйте, че нещата се влияят от това, как журито е оценило представянето им на предишните състезания. Повечето от съдиите имат минало в сферата на културизма и е логично погледа и оценките им да се пречупват през призмата на състезателния бодибилдинг.
Какъв процент от жените на сцена използват допълнителни медикаменти? Надяваме се не е проблем директното преминаване към тази тематика?
-Не, разбира се. Всяка една жена използва поне един продукт за горене на мазнини, било то легален (аптечен) или от черния пазар. По-голямата част използват кленбутерол през някоя част от подготовката. Употребява се и тироидни медикаменти като Цитомел (Т3), чиято употреба значително нарастна напоследък.
Анаболни стероиди?
-На националните квалификации бих казал, че 25-40% от жените използват нещо от сорта на анавар. Чувал съм за такива, които ползват (EQUIPOISE), дори тестостерон пропионат, но не съм го виждал с очите си. Други ползват Винстрол.
Жена на Винстрол? Вие някога давали ли сте на ваша състезателка?
-Нека да изясним следното, аз не давам стероиди на моите състезатели. Аз им давам избор от варианти. Казвам им как стоят нещата, какво има на пазара и срещу какво се изправят на сцената. Обяснявам много ясно какви са рисковете и ползите от всеки продукт. От там насетне решението си го взема всеки сам за себе си.
Добре, нека да перифразирам въпроса си. Какво бихте посъветвали ваша състезателка да употребява, за да има шанс да е победителка на сцена от такъв калибър?
-От анаболните стероиди, обикновено препоръчвам минимални дози Анавар и в редки случаи орален Винстрол. Но за мен това е границата между агресивния и напредналия подход. Винстрола е дериват на DHT , така че има на лице риск от поява на страничните му ефекти и това е добре да се знае. Към изброеното бих включил и стандартната ротация за редуциране на мазнините. Съответно две седмици йохимбин + кофеин, две седмици ефедрин + кофен и две седмици кленбутерол. Т3 също би могло, ако ситуацията го позволява.
Тестостерон?
-Не, никога. До сега е нямало състезателка, на която да препоръчам да приема тестостерон. Освен ако състезателката няма реален шанс да влезне в топ 5 на най-голямото състезание в света. Анавар, Винстрол, Провирон – да, но никога тестостерон. Страничните ефекти са много и всичко е хазарт според мен. Не ми допада.
Казвате „ниски дози Анавар“. Всеобщото вярване, е че Анаварът самостоятелно не върши кой знае какво.
-Първо няма стероид, който сам по себе си да върши чудеса, ако не са налице правилно хранене и адекватно трениране. Но все пак имайте в предвид, че говорим за жени, а не за мъже. Съгласен съм, че при мъже 10мг. Анавар няма да постигне нищо, но що се отнася за нежния пол, съм ставал свидетел на чудеса. Раменете стават по-заоблени и изпъкнали, мазнината спада драстично, глутеусите стават по-твърди. Освен това, жените твърдят, че се чувстват превъзходно по време на подготовката. Само при 10мг. 10мг. Анавар при повечето жени, дават резултати, които мъжете не могат да постигнат с по половин грам тестостерон на седмица.
Не се ли притеснявате от странични ефекти?
-При прием на 10мг. дневно? Стига глупости (смее се). Анаварът се използва за жени и деца с тегло под нормата. Пациенти болни от спин използват този медикамент, за да поддържат определено тегло. Не е като жените, използващи Анавар да имат тестиси или да им се налага да си бръснат гърба след състезание. Що се отнася до Винстрола, там има по-голяма вероятност от странични ефекти. Важно е да се знае, че все пак всичко е свързано с индивидуалната поносимост и дозите, също така се използва като последен вариант.
Жените проявяват ли интерес към стероидите?
-През цялото време. Често са чули за тях от приятелки. За мен е важно да им дам пълна информация относно медикаментите, както и от рисковете. Не желая да се говори за мен, че не съм предупредил състезателка или не съм споделил всичките опасности и рискове, от употребата на тези медикаменти. Най-голям проблем ми създават техните приятели и мъже. Те се считат за експерти в областта на стероидите и често ми отнема повече време да споря с тях, а не да тренирам гаджетата им.
Познавам хора, при които лекия стероиден цикъл в началото се е превърнал в 10 години употреба на най-сериозните медикаменти. Имате ли проблеми с това да откажете ваша клиентка от употребата на стероиди в даден момент?
-Абсолютно никакви. Мъжете и жените са коренно различни. Хормоналната система на двата пола е различна. Мъжете залитат по медикаментите и всичко при тях до голяма степен е свързано с комплекси. За 6 седмици от цикъла се качват 12-13 килограма вода, които след това отиват в тоалетната и се получава един омагьосан кръг. Нямам такива проблеми с жените.
Бихте ли предпочели да подготвяте жените натурално?
-Разбира се. Но за съжаление не аз определям правилата за оценяване на съдиите. Аз имам за цел да подготвя състезателите ми да отговарят максимално на изискванията на съдиите и съответно да се класират максимално напред.
Какво Ви е мнението за другите треньори? Подходът им по-агресивен ли е относно медикаментите?
-При някой да. Определено. Проблемът, е че повечето треньори, които подготвят жени имат история в състезателния бодибилдинг. Следоветелно са чували, че критерия е състезателите да са по-мускулести. „Хей аз знам как да те направя по-мускулеста“ и предоставят на клиентките си цикъл, на който те самите са били. Това е най-вече липса на знания, преди всичко. Немалко треньори дават на момичетата анти-естроген като Нолвадекс и Кломид. Аз не подхождам така. Теорията, e че чрез намаляване нивата на естроген, момичетата ще задържат по-малко вода и ще редуцират мазнините в областта на таза и бедрата едновременно. Аз предпочитам да играя с храната, за да елеминирам водната задръжка. А що се отнася до мазнината в областа на долната част на тялото, препоръчвам мъртва тяга, напади, спринтове, стълби и стриктно спазване на хранителния режим. Опитайте и ще видите как ще изглеждат задните Ви части. Също така масово се използва хормон на растежа, без значение вярвате или не.
Момичета на растежен хормон?
-Да, за загуба на мазнини. Аз не го използвам, но работи. Сам по себе си не прави много, но приет с Т3 и клен се получава доста добър фат бърнър.
Кажете някой интересни истории за състезателки на други треньори, които според Вас не подхождат правилно?
-Няма да повярвате на какво съм ставал свидетел. Идиотски съвети, за които хората си плащат стабилни пари. Хранене, което включва една купичка броколи. Стероидни цикли, толкова сложни, че ще Ви е нужно да сте завършили химия, за да ги разберете. Най-голямата глупост обаче, на която ежедневно ставам свидетел, това не е злоупотреба със стероиди. Да оставиш една жена да прави кардио с часове и да консумира 400-500 калории на ден е равно на убийство. Идея си нямате, колко убийствено вредно е това за женския метаболизъм. Хората се страхуват от стероидите, но далеч по-големият и сериозен проблем е 3 часа кардио и убийствен глад.
Ако една жена чете това в момента и смята, че разполага с нужното за да се състезава, но отказва да употребява стероиди, смятате ли че има шанс?
Абсолютно! Всеки може да се състезава във всеки спорт. Просто е важно да се знае, че тези които са на върха са генетически предразположени към това. Без значение дали употребяват стероиди или не.
Кажете малко за тренировките?
Първо, жените не тренират достатъчно тежко. Всяка моя клиентка се смазва в залата от тренировки. Многоставни, сложни упражнения – олимпийски вдигания, набирания, кофи – все тежките неща, които никой не прави в комерсиалните фитнеси. Всяка жена, която аз тренирам и която има амбиции за състезания прави мъртва тяга с тежест, поне колкото е нейното тегло. Погледнете им гърбовете, там са доказателствата. Също така жените имат невероятен хормонален отговор, в сравнение с мъжете, в резултат на подобно трениране.
Мнението Ви за кросфита?
Харесва ми и го препоръчвам за средно статистическата жена. Този спорт ги кара да извършват истински движения, при това с добра тежест. Кара ги да работят. За съжаление всеки друг аспект на кросфита е пълна глупост.
Някакви финални думи?
-Казахме не малко до сега, нека да обобщим всичко.Хората трябва да разберат, че състезанията по културизъм са игри на генетиката. На върха всеки един изглежда добре. Изглежда уникално, но това, което разделя шампиона от останалите е генетиката му. Жените, които имат широки рамене, тясна талия и бедра? Мъжете, които имат изпъкнали рамене, тесен кръст и малки стави? Всичко от изброеното са дарове на природата. Ако нямате тези дадености си поставяйте цели, които да отговарят на вашите такива. Относно стероидите – консумирайте ги умно. Напишете си домашното. Изчислете рисковете и ползите. Какво ще спечелите и какво може да загубите. Това е състезание, в което ще ви оценяват спрямо други хора. Няма място за любезности и учтивост. Това е война. Намерете експерт, който да ви изготви храната. Спазвайте я! Тренирайте, така че всяка тренировка Ви е последна. Не давайте и милиметър назад. Накрая запитайте се, каква е мотивацията Ви. Защо искате да се състезавате. Искате да победите другите или себе си. Всеки може да подобри визията си и да изглежда добре. Състезанията са съвсем друг свят. Преценете нещата обективно, а не емоционално. Накрая разберете, че всяко нещо отнема време.

Източник: t-nation
Превод: Мартин Димитров
Редакция: Тихомир Драгомиров

Share This Post
Categories:
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

 •  
  bestowner

  22.05.2016 at 9:26

  За съжаление такъв не съществува, истинският анавар е на таблетки по 5мг а тук всички са по 10мг. Не съществува фармацевтичен анавар в таблетки от 10мг никъде в света :) И дози от 20-30 мг на ден за средно напреднал атлет дават уникални резултати ако медикамента е истински, а тук в България има хора, който взимат над 50-60 мг на ден без особен ефект.

 •  
  Милена

  21.05.2016 at 20:41

  Как може да се сдобием с качествен анавар? Има ли ментета в мрежата и може ли някакъв линк на продукт на който да се доверим?

Добави Коментар