Хората, които променяме

За храненето, вегетарианството и спорта като (не)начин на живот


азвам се Красимир Копривенски и на 32 години за пръв път в живота си реших да се захвана със спорт. А той, животът, си течеше доста познато за много от нас: хранене, вегетарианство (мислех си, че това било панацея) и комфортна уседналост (за да не кажа заседналост) във въртящия стол, пред бюро в просторен офис на модерни софийски бизнес сгради. За жалост обаче върху моя ръст от 176 см се трупаха все повече и повече килограми, достигайки завидното число от 86! Е, все още нямаше нищо страшно, но тенденцията не беше положителна, още по-малко привлекателна за окото. И в този момент, по препоръка на мои колеги, за пръв път реших да премина прага на офиса на Диляна и Мартин. Дългата промяна и трудният път започнаха с един разговор, за това какви са моите цели, моите очаквания и за това как бих могъл да ги постигна. Хранителен режим и упоритост в залата за фитнес! И до днес се боря и с двете (а, да не забравя – и с моята инструкторка Диляна), но все пак резултатите и промяната осезаемо започнаха да идват (и да се виждат)! Моите 86 стартови килограма се стопиха с цели 15 , а силата стана доста по-голяма. До крайната цел остава още доста дълъг път. Пожелавам си успех! Пожелайте си и Вие и действайте! „

След операция на сърцето във фитнес залата - минус 21 килограма и по-добри здравни показатели


"В резултат от начина си на живот, работа и неправилно хранене, основен проблем при мен се явиха излишните килограми - затлъстяване и проблеми със сърцето довели до сърдечна операция. Имено за това поставих цели пред себе си - пълна промяна в начина на хранене, понижаване на телесната ми маса (поне с 20 кг), напълно премахване на вредните храни от моето меню и физическа активност, позволяваща нормално натоварване на сърцето и подобряване на неговата дейност. Kогато проблемите се появиха при мен ,започнах да се интересувам какво правят правилните хора, за да помогнат на такива като мен. Тогава открих клиповете на Мартин Димитров и "Muscle Damage", които професионално показват ползите и вредите от различните видове храни и начините на правилно провеждане на тренировки.

Работим вече няколко месеца. За професионализма говорят резултатите - вече минус 17 кирограма, при изговен правилен режим на хранене и спорт. Добра и коректна комуникация през изтеклото време на общуване. За методите на работа в сферата на фитнеса не съм запознат много, но от това, което чета и виждам, е че се работи по съвременни методики и научни изследвания в дадена сфера."


Веселин Георгиев, 54 години

"Здравейте, казвам аз съм Силвия Стоянова на 33 г. от София.


Моята история относно колебливите килограми и като цяло проблемите ми с килограмите и невъзможността да тренирам пълноценно както и да съм дълбоко мотивирана, датира много отдавна. Но сега няма да се спирам на това сега.

Срещнах съвсем случайно Диляна и Мартин към края на миналата 2017 година, съвсем случайно (от колега, който беше изключително доволен от резултатите, които бе постигнал заедно със съпругата си благодарение на тийм Muscle Damage) ... И животът ми тотално се промени, начинът на мислене, начинът на хранене, започнах да тренирам - нещо което никога през целия си съзнателен живот не бях правила поради ред причини. Отделно допреди да ги срещна борех упорито зависимостта към сладкото. Неусетно и незнайно как дори не си давах сметка за цялостната си консумация и тръпка към шоколада. Уви, казват, че с шоколада се опитваме да компенсираме нещо липсващо: радост, щастие, положителни емоции... 


Отделно междувременно работата за мен стана фикс идея, а покрай това редовното хранене и движение се изместиха на втори план и се  превърнаха в тотален МИТ. Най-голямата грешка в живота ми, за жалост допреди да опозная Диляна не си давах сметка за нищо от това, както и за последиците. 


Как стигнах до заветните 98 кг ли? Ами четейки по-горното сигурно вече сами се досещате :-)

Нашето пътешествие заедно с Muscle damage започва октомври 2017 и от тогава, толкова много неща се промениха за мен във хиляди аспекти..

Изключително съм щастлива, че имам късмета да срещна тези прекрасни хора, които успяха за толкова кратко време да променят цялостния ми мироглед, да ме накарат да се раздижа (цели 4 пъти седмично - нещо което за мен е УАУ), да ми обяснят от научна гледна точка какво се случва в организма ми, ако закуся с шоколад?!?! Или пък какво се случва ако изкарам целия ден само на кафе с мляко и обилно подслдено.


Да, и това съм правила..


Днес, няколко месеца по-късно съм с цели 10 кг надолу и се чувствам прекрасно. Макар, че килограмите за нас не са фикс идея, Факт е че тялото ми се измени до неузнаваемост. Факт е, че вече мога да качвам стълби (спрях да ползвам асансьора до втория етаж:)

Факт е, че отново имам желание за живот, факт е че отново дишам буквално, факт е че ставам все по-силна и знам, че благодарение на тях от тук нататък няма какво да ме събори!


Благодаря Ви, че ви има!"

"Мартин и Диляна са двама прекрасни млади професионалис, отдадени на работата си и изключително информирани във всяко едно отношение. Винаги отделят специално внимание и имат индивидуален подход в зависимост от нуждите на всеки един трениращ. Много се радвам, че имам възможността да работя с тях и Muscle Damage."


Деница Лазарова 

Виж повече
Изчерпан